Η ελευθερία του λόγου.

Τες τελευταίες μέρες πιάννω πολλά email τζιαι invitations για κάτι γκρούπ στο Facebook, του στύλ “Καταδικάζουμε τα ανώνυμα σχόλια κατα τις ζωής” κ.λ.π.

Εν κάμνω join γκρούπ στο Facebook, εκτός τζιαι αν είναι πράγματι γκρούπ. Το “Με άφησες και πήγες να πηδήξεις την καλύτερη μου φίλη και τώρα ήρθες πίσω την ώρα που χόρευα στο κλάμπ να μου πείς ότι έχω ωραίο κώλο” έννεν γκρούπ. Ετοιμάζω ένα post για ηλίθια γκρούπ στο Facebook, stay tuned.

Εν πάσει περιπτώση, θέλω να συμπληρώσω το προηγούμενο μου post τζιαι να ξεκαθαρίσω κάποιες που τες απόψεις μου.

Εν είμαι υπέρ της καταπίεσης του ελεύθερου λόγου. Ουτε συμφωνώ με το να στερείτε κάποιος το δικαίωμα της έκφρασης της άποψης του. Ο καθένας μπορεί να πέι ότι θέλει, ότι του κατεβεί, ότι πιστεύκει. Τούτη εν βάση της δημοκρατίας.

Τζείνο που πρέπει να αγνοούμε, εν τζιαι το δικαίωμα ούλλων των ανθρώπων να κρίνουν, να αντιδράσουν, να προσβαλτούν τζιαι να προσπαθήσουν να προστατέψουν την αξιοπρέπεια τους, αν θέλουν.

Για παράδειγμα.

Εγώ φκαίννω τζιαι λαλώ ότι ο Κωστής που τα κάζια, εν πούστης τζιαι ότι πρέπει να τον κρεμμάσουμε στην πλατεία του χωρκού τζιαι να ρέσσουμεν ούλλοι να του φτήννουμε. Λαλώ το μια φορά, ο Κωστής παίζει πελλό τζιαι εν μου διά σημασία. Λαλώ το δεύτερη, τρίτη φορά τζιαι καταλήγω να το λαλώ ούλλη μέρα τζιαι ούλλη νύχτα όπου κάτσω τζιαι όπου βρεθώ.

Ο Κωστής που λέτε, στα πολλά νευριάζει τζιαι πάει στον δικηγόρο του. Ο δικηγόρος του λαλεί του, να του κάμουμε μια αγωγή να φέρει τα μίλια του. Τζιαι έτσι γίνεται.

Σε τούτη την ιστορία, ποιός φταίει; Ποίος το παρατραβά;

Θωρείτε φίμωμα ή καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου;

Εν το ίδιο πράμα που εγίνηκε τζιαι στην υπόθεση του CW.

Επειδή δηλαδή εν μπλόγκερ, σημαίνει πιάννει αμνηστία τζιαι εν δικαιούται να τους τα κνίσει κανένας;

Φυσικά τζιαι όχι. Εν τζεινο που εξαναείπα, αμα προσβάλλεις κάποιον, δεν προσβάλλεις την οθόνη του κομπιούτερ του, αλλα τον ίδιο. Η ελευθερία κάποιου, σταματά τζιαμέ που ξεκινά η ελευθερία του άλλου.

Για να συνοψίσω αρχικά, η ευθιξία ανοίκει στες ελευθερίες του ατόμου, όπως τζιαι η ελευθερία της έκφρασης. Η ίδια λογική που διά το δικαίωμα σε κάποιον να λαλεί ότι θέλει, διά τζιαι σε κάποιον άλλο το δικαίωμα να αντιδρά στα λεγόμενα του προηγούμενου.

Με βάση τα πιο πάνω, ουδέν μεμπτόν στην υπόθεση του Christofias-watch.

Είπεν τους κανένας να μεν γράφουν;

Ανάγκασε τους κανένας να κλείσουν το μπλόγκ τους;

Όι, φυσικά.

Η ελευθερία του λόγου, αφήνει σε υπόλογο των απόψεων σου. Οι μεγαλύτεροι ιδεαλιστές τζιαι επαναστάτες, εσταθήκαν πίσω που τα λεγόμενα τους τζιαι εν εζητήσαν που κανένα να μεν τους κρίνει ή να μεν ασχοληθεί με το τί λαλούν. Χάρην λόγου δηλαδή το παράδειγμα. Καμία σχέση δεν έσιει ο Ξενής τζιαι το μπλόγκ του με ιδεαλιστές τζιαι επαναστάτες, μη κακό του κόσμου δηλαδή.

Αφου το εξεκαθαρίσαμε τούτο, πάμε πάρακατω.

Η ιστορία με την αστυνομία πίννει νάκκο νερό η αλήθκεια ένει. Δηλαδή, έννεν με το IP που τον ήβραν. Εδήσαν οι μπάτσοι σιοινί τζιαι ότι γίνει “Ήβραμεν τον που το IP του”.

Εν θα κάτσω να εξηγήσω τί εν το IP τζιαι γιατί μπορεί να υποδηλώσει την τοποθεσία κάποιου υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρει κάποιος εν ότι δεν μπορείς να μάθεις το IP κάποιου εκτός τζιαι αν σου το “πεί”, είτε ξέρωντας ότι σου το λαλεί, είτε μη ξέρωντας.

Με λλία λόγια, οι μόνοι που μπορούν να ξέρουν ότι ο Ξενής εν ο ιδιοκτήτης του Christofias-watch εν ο ίδιος ο Ξενής τζιαι το Google, λόγω του ότι το μπλόγκ του εν πάνω στο blogspot, που ανοίκει στην Google. Ούτε η Cyta μπορεί να ξέρει, ούτε οι μπάτσοι, ούτε κανένας άλλος. Τον παρέα εδώκαν τον που μέσα, τούτο εν σίουρο.

Ξεπερνώντας το τζιαι τούτο.

Εν ξέρω αν δικαιούται η αστυνομία να του κατάσχει τον υπολογιστή του. Για μένα τούτο εν λάθος τζιαι στο κάτω, κάτω αχρείαστο. Τι εννα έβρουν πάνω στο PC του; Αφού εν ούλλα μες το μπλόγκ.

Συνεχίζω να θεωρώ ότι η αστυνομία εν κάμνει σωστά την δουλεία της τζιαι ότι εν που τα νήσια ως την κουρία διεφθαρμένο σώμα. Επειδή εν έτσι όμως, εν σημαίνει ότι τζιαι ο Ξενής εν λαικός ήρωας επειδή τον ανακρίναν.

Αν με ρωτάτε εμένα, τούτο ούλλο που εγίνηκε παραπάνω ώθηση τους έδωκε παρά κάτι άλλο. Επιάσαν την δημοσιότητα που εγυρεύκαν τζιαι ήβρεν ευκαιρία ο κάθε πολιτικάντης να φκεί να κάμει δήλωση. Ως τζι’ ο Λιλλήκκας έκαμε δήλωση για το CW. Έχουν newsletter ο Λιλλήκας, ο Νικόλας, ο Κουλίας τζιαι οι λοιποί τζιαι άμα παιχτεί καμιά φάση με δηλώσεις, ενημερώνουνται ούλλοι τζιαι βουρούν στα κανάλια.

Εν πάσει περιπτώση. Οι απόψεις μου τούτες ένει. Έπιασα τζιαι σχόλια που διαφωνούν μαζί μου, εθκιάβασα τζιαι αγανακτισμένα ποστ. Το θέμα εν ότι οι παραπάνω εν εκαταλάβαν τι ακριβώς επαίχτην τζιαι απλά εβουρήσαν να αντιδράσουν. Κάποιοι επειδή ενιώσαν ότι θίγουνται οι ιδεές του CW, κάποιοι επειδή ενιώσαν ότι θίγουνται οι βασικές αξίες της ελευθερίας του λόγου.

Όπως τζιαι να έσιει το πράμα, η ζωή συνεχίζεται, όποιος έσιει παράπονο, ας μου κινήσει τζιαι εμένα αγωγή.

Tags: , ,