Φτώχεια

Ξέρουμε ότι η Αφρική είναι η πιο υποανάπτυκτη τζαι φτωχή ήπειρος. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζει ότι παραπάνω που τριάντα, από τα πενήντα, πιο υποανάπτυκτα κράτη στον κόσμο, βρίσκονται στην Αφρική. Ο κόσμος έν’ φτωχός, δεν γίνονται έργα, το εργατικό προσωπικό δουλεύκει για ψίχουλα, δεν έχουν υποδομές, φάρμακα τζαι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν σπίτια. Τζαι όμως, οι σοβαρές αναλύσεις δείχνουν ότι εδοθήκαν περισσότερα που πεντακόσια δισεκατομμύρια δολάρια στα κράτη της Αφρικής τα τελευταία χρόνια. Χώρκα τα χρέη που τους εχαρίσαν για να τους αλαφρύνουν. Γιατί συνεχίζουν να είναι σε τούτη την άθλια κατάσταση, ακόμα τζαι μετά που τόσες προσπάθειες οικονομικής ενίσχυσης;

Ένα απόγευμα έρευνας θα σας το επιβεβαιώσει, ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν βαστούν. Το πρόβλημα είναι ότι άμα βαστούν, είτε ξοθκιάζουν τα λανθασμένα είτε τρων τα, τα λάθος άτομα. Τα κράτη της Αφρικής, δεν ξέρουν να διαχειριστούν τα λεφτά που τους διά η Δύση. Η διαφθορά τζαι η απειρία στις κυβερνήσεις οδηγεί τα κράτη στην εξαθλίωση.

Αν τζαι το πρόβλημα στην Αφρική έν’ πολλά πιο πολύπλοκο που την απλοποίηση που έκαμα πιο πάνω, ας το κρατήσουμε σε τούτη την μορφή χάριν του παραδείγματος. Να το κρατήσουμε σαν απλό παράδειγμα του ότι έν’ φανερό ότι τα λεφτά μόνο δεν αρκούν για να λύσεις το πρόβλημα της φτώχιας τζαι της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Τζαι έρκουμαι στα δικά μας. Νιώθω ότι αντιμετωπίζουμε την φτώσεια τζαι τα κοινωνικά προβλήματα γενικά, όπως σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες χώρες τα προβλήματα στην Αφρική.
Νομίζω ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους [τζαι δαμαί σχολιάζω το σύστημα τζαι σε καμιά περίπτωση τον κάθε άνθρωπο που δουλεύκει τζαμαί] λειτουργούν σαν αξιολογητές του αν δικαιούται κάποιος λεφτά ή όχι. Εν υπάρχει έλεγχος, ή τουλάχιστον η στελέχωση των τμημάτων δεν ευνοεί τον έλεγχο τζαι την αποδοτικότητα της διαχείρισης των χρημάτων που δίνονται.

Για παράδειγμα, μια οικογένεια που δεν έσιει την μόρφωση ή έστω την καθοδήγηση να διαχειριστεί σωστά τα οικονομικά της, όσα λεφτά τζαι όσα επιδόματα τζαι να της δώσεις δεν θα δει χαΐρι. Στην περίπτωση της Ρουμάνας που επέθανε μες στα σκουπίθκια του σπιτιού της, νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι το ότι δεν είσιεν επίδομα για δυο μήνες. Σίουρα επίσπευσε την κατάσταση, αλλά έσιει κανέναν που νομίζει ότι αν εσυνέχιζε να παίρνει το επίδομα τα πράματα θα ήταν διαφορετικά;

Το πρόβλημα είναι λλιόττερο οικονομικό τζαι περισσότερο παιδείας τζαι κοινωνικής διαπαιδαγώγησης. Όσο το βλέπουμε σαν απλά οικονομικό, θα κάμνουμε μια τρύπα στο νερό, θα ξοθκιάζουμε λεφτά άδικα τζαι δεν θα αλλάζει τίποτε. Τζαι δαμαί έρκεται τζαι η δεύτερη παρομοίωση με την Αφρική.
Το πιο πιθανόν έν’ ότι οι κυβερνώντες ξέρουν ποιον έν’ το πραγματικό πρόβλημα. Απλά εν τους κόφτει αρκετά για να εφαρμόσουν μια μέθοδο σωστή για να το λύσουν τζαι βολεύκει καλύτερα να στέλλουν ένα τσιέκκι κάθε μήνα για να έχουν την κκελλέ τους τζαι την συνείδηση τους ήσυχη.